Beach volley

Beach volleytä, tai biitsiä, pelaillaan Oriharon kentillä noin kaksi kertaa viikossa sään salliessa. 

Menneenä kesänä tehtiin kentän perusparannus Kärkölän yrittäjien toimiessa päätoteuttajana - tästä yrittäjille iso kiitos! Kentille saatiin uudet tolpat, verkot, rajanauhat ja hiekkaa. Vanhat tolpat ja verkot palvelivat hyvin kaksikymmentä vuotta, verkot jatkavat edelleen palvelustaan muualla.

 

Kentäthän on Lappilan Nousun epävirallisessa hoidossa – korvauksia siitä ei saada ja kustannukset maksetaan itse. Hoitohan käsittää lähinnä verkkojen laittamisen keväällä sekä kentän tasauksen ja pehmennyksen talven jäljiltä. Syksyllä verkot otetaan pois ja laitetaan talvisäilöön. Kentät ovat kuntalaisten, ja miksei ulkopaikkakuntalaistenkin, vapaassa käytössä. Kesän ollessa kuumimmillaan, käyttöaste onkin ollut hyvä.

 

 

Beach volley

 

Beach volley on lentopallonomainen peli, joka eroaa lentopallosta kuitenkin varsin paljon. Suurin ero lentopalloon on pelaajien määrä. Beach volleyssä pelaajia on joukkueessa vain kaksi. Pelaajien määrästä johtuen pelaajalta vaaditaan kovaa kuntoa, pelisilmää ja monipuolista tekniikkaa. Siksi onkin ihme, että seuralla on näinkin monta lajin harrastajaa. Toisaalta vahvuus jollain pelin osa-alueella korvaa normaalia lentopalloa helpommin puutteen jollain toisella. Beach volleyta pelaamalla voi myös kehittää taitojaan tehokkaasti.


Kentän koko beach volleyssa on ollut jo pitkään 8x16 metriä. Aluksi se oli sama kuin lentopallossa, eli 9x18 metriä. Myös kosketussäännöissä on eroavuuksia ja beach volleyssa sovelletaan pelaajien tason mukaan eri tulkintalinjoja etenkin sormilyönnissä, mitä ei saa tehdä oikeastaan kuin passatessa. Pistelasku on myös erilainen. Beach volleyssa pelataan kaksi erää juoksevin pistein 21 pisteeseen, mahdollinen kolmas erä pelataan 15 pisteeseen.

Lappilan Nousun beach volley toiminta alkoi varsinaisesti vuonna 1993, jolloin paikallisen Oriharonjärven rannalle rakennettiin kaksi kenttää. Kentät rakennettiin kunnan antaman määrärahan turvin pääosin talkootyönä. Rakentamisvaiheessa kuultiin paljon epäilyjä kenttien tarpeellisuudesta, ja epäiltiinpä myös kenttien jäävän ensimmäisen kesän jälkeen tyystin käyttämättä. Kuluneet vuodet ovat osoittaneet, että kentät ovat ahkerassa käytössä. Pelaamassa käyvät kaikentasoiset harrastajat jopa ulkopaikkakunnilta. Nousu pitää kesäaikana kentät kunnossa mm. jyrsimällä ne säännöllisesti. Keväisin ajetaan tarvittaessa lisää hiekkaa kummallekin kentälle.

Nousun lentopalloilijat ovat osallistuneet vuosien mittaan kesäisin useampiin turnauksiin. Perinteisiä ovat olleet Hangon turnaus, Lahden kortteliliigan turnaukset Messilässä ja Läyliäisten turnaus. Menestys turnauksissa on ollut hyvä, useita turnausvoittoja ja muita mitalisijoja on seuralle karttunut.