Kuntonyrkkeily

Lappilan Nousun lajivalikoimassa uusin laji on kuntonyrkkeily. Tämän ryhmän toiminta alkoi tammikuussa 15.1.2017 klo 18:00.


Lue tästä Nyrkkeilyliiton sivuilta päivitetyt (7.10.2020) ohjeet seuraharjoitteluun pandemian aikana.


Kuntonyrkkeily

Säkkiharjoittelu kuuluu tunnin teemohin

Kuntonyrkkeily on tehokasta, hauskaa ja täysin turvallista harjoittelua nyrkkeilyn tekniikoita ja harjoitteita hyväksikäyttäen. Peruskunto kasvaa huomaamatta ja ylimääräiset kilot saavat kyytiä. Myös istumatyön jumittamat lihakset ovat taakse jäänyttä elämää jo muutaman viikon harjoittelun jälkeen.

Kuinka harjoittelu vaikuttaa minuun?

  • Kunto ja itsevarmuus kasvavat huomaamatta.
  • Harjoittelu on todella antoisaa ja palkitsevaa.
  • Paino putoaa, koordinaatio ja motoriset ominaisuudet kehittyvät.
  • Harjoittelun tavoitteena on myös oppia lyömään oikeaoppisesti.
  • Harjoitusten jälkeen elämän pikkumurheet tuntuvat häviävän pieniltä!

 

Lappilan Nousun kuntonyrkkeily ja kuntothaiboxing treenien ohjeet:

Kuntonyrkkeily ja/tai kuntothaiboxingharjoitukset kestävät tunnista puoleentoista tuntiin.

Valmistautuminen

Harjoitusten aikana tulee KUNNOLLA HIKI! Tämän vuoksi on tärkeää, että "tankkaat" nestettä jonkin verran ennen harjoituskertaa. Tankkausta ei pidä suorittaa juuri ennen saapumista, vaan 1 – 2 tuntia aikaisemmin. Syödä ei myöskään kannata, ainakaan kovin raskaasti, ennen harjoituksia. Harjoituksien jälkeen on kuitenkin tärkeää syödä, jotta elimistö saa polttoainetta palautumista varten!

Muistathan huolehtia riittävästä vapaa-ajan vakuutuksesta harrastaessasi kamppailulajeja.

Varusteet

Vaatetuksen on hyvä olla rento ja miellyttävä; esimerkiksi verkkarit ja t-paita. Sisäpelikenkien tai muiden nyrkkeily- tai painikäyttöön soveltuvien kenkien käyttö on suositeltavaa.

Henkilökohtaisia harjoitusvälineitä kannattaa pitää mukana, kuten esimerkiksi säkkihanskat, käsisiteet ja hyppynaru. Salilla on hanskoja ja hyppynaruja, mutta ne eivät välttämättä riitä aina kaikille.

Vesipullo ja pieni hikipyyhe ovat suositeltavat varusteet.

Sormuksia, rannekoruja ja kelloa ei saa olla harjoitusten aikana yllä. Myös kaula- ja korvakorujen pois ottaminen on suositeltavaa. Lajissa tapaturman vaara korujen kanssa on merkittävän suuri. Lisäksi korut saattavat vaurioitua.

Ennen harjoituksia

Harjoitukset alkavat ilmoitettuun kellonaikaan, jolloin Sinun toivotaan olevan valmis; treenivarusteissa ja muut varusteet mukana.

Harjoitusten jälkeen

Vaikka harjoitusten lopussa pyritäänkin venyttelemään lihakset kunnolla, on suotavaa palautumisen kannalta venytellä kotona noin tunnin kuluttua treenin päättymisestä. Voit tehdä venytykset suihkun jälkeen, sillä lihakset ovat vielä silloin tarpeeksi lämpimät, joten niitä ei tarvitse hiki päässä lämmittää.

Lisätietoja kuntonyrkkeilyn tunneista saat ohjaajaltamme: Timo Ylönen, puh. 0400 476258, tylonen79@gmail.com.