Lentopallo

 

Lentopalloilijat ovat siirtyneet ulkoa sisälle kun hiekka ja kelit ovat alkaneet kylmenemään. Sisäkausi on alkanut yleensä elo-syyskuun vaihteessa Kirkonkylän entisen koulun liikuntasalissa. Kuntolentopallovuoro on sunnuntaisin klo 17.00–19.00. Kausimaksu on 70 euroa jolla katetaan kunnan perimä salivuokra. Kausimaksuun voidaan myös neuvotella erikoishinta, mikäli jostain syystä ei pysty tai halua pelata koko kautta.

Pelaamassa on käynyt naisia ja miehiä suurin piirtein suhteessa puolet ja puolet, joskin joinakin kertoina on ollut jopa naisenemmistö. Tällä hetkellä kävijöitä riittää vaihtopelaajiksi asti.

 

Lentopalloilijat ovat ottaneet kauden mittaan tuntumaa kilpaurheiluun Viking Line-cupin sekasarjassa. Kahtena edelliskautena on osallistuttu noin 4-5 turnaukseen ja menestys on ollut kohtuullista. Kuluvalla kaudella on käyty kolme osaturnausta ja osallistuttiin Lohjalla 25.3. 2017 pelattuun lopputurnaukseen.

 

Kuva: Nousun C-pojat Savonlinnassa 1993. Pelaajat vasemmalta oikealle: Antti Kulkas, Petri Virpiaro, Kari Skyttä, Jarmo Lehtonen, Pekka Virtanen ja Petri Lakanen. (Ryhdikkään näköinen kaveri etuvasemmalla lippalakki päässä ja kädet taskussa on joukkueen "valmentaja" Tero Ekholm).

Lentopallon historia seurassa


Lentopallo otettiin Lappilan Nousun lajivalikoimaan mukaan vuonna 1991. Toiminta aloitettiin kasaamalla miesten joukkue Lahden alueen 5-sarjaan. Samana syksynä myös Kärkölän NMKY:n naiset siirtyivät lainapapereilla Nousun riveihin. Syksyn aikana aloitettiin myös ohjatut lentopalloharjoitukset lapsille ja nuorille.

Kaudesta 2003-2004 alkaen Nousulla on ollut useana kautena sekasarjajoukkue pelaamassa ESLA:n järjestämää Viking Line-harrastelentopallocupia.

Junnutoimintaa ei ole viime vuosina vetäjien aikapulan takia pyöritetty. Jos kysyntää jälleen tulisi, niin tilanne olisi arvioitavissa uudelleen.