Lentopallo

 

Lentopalloilijat ovat siirtyneet ulkoa sisälle, kun biitsihiekka ja kelit ovat alkaneet kylmenemään. Sisäkausi on alkanut yleensä elo-syyskuun vaihteessa kirkonkylän entisen koulun liikuntasalissa. Syksyllä 2021 jätimme kirkonkylän salin taakse, ja siirryimme uuteen hienoon kuntakeskus Järvelään valmistuneeseen liikuntahalliin.

Lentopallon kausimaksu on ollut 70 euroa, jolla katetaan kunnan perimä salivuokra. Kausimaksuun voidaan myös neuvotella erikoishinta, mikäli jostain syystä ei pysty tai halua pelata koko kautta.

Pelaamassa on käynyt naisia ja miehiä suurin piirtein suhteessa puolet ja puolet, joskin joinakin kertoina on ollut jopa naisenemmistö. 

Lentopalloilijat ovat ottaneet kauden mittaan tuntumaa harrastekilpaurheiluun Viking Line cupin eri sarjoissa. Edelliskausina on osallistuttu noin 3-5 turnaukseen ja menestys on ollut kohtuullista.

Liikuntahallin valmistumisen myötä Lappilan Nousu liittyi mukaan lentopallon Viking Line cupin järjestäjiin. Ensimmäinen Nousun järjestämä cupin osaturnaus pelattiin syksyllä 2021. Lisäksi keväällä järjestettiin vielä toinen osaturnaus sekä naisten lopputurnaus.

Myös lentopallon junioritoiminnan uudelleen aloittaminen on suunnitelmissa, mikäli pelihalukkaita lapsia ja nuoria sekä innokkaita vetäjiä löytyy. 

 

 

Kuva: Nousun C-pojat Savonlinnassa 1993. Pelaajat vasemmalta oikealle: Antti Kulkas, Petri Virpiaro, Kari Skyttä, Jarmo Lehtonen, Pekka Virtanen ja Petri Lakanen. (Ryhdikkään näköinen kaveri etuvasemmalla lippalakki päässä ja kädet taskussa on joukkueen "valmentaja" Tero Ekholm).

Lentopallon historia seurassa


Lentopallo otettiin Lappilan Nousun lajivalikoimaan mukaan vuonna 1991. Toiminta aloitettiin kasaamalla miesten joukkue Lahden alueen 5-sarjaan. Samana syksynä myös Kärkölän NMKY:n naiset siirtyivät lainapapereilla Nousun riveihin. Syksyn aikana aloitettiin myös ohjatut lentopalloharjoitukset lapsille ja nuorille.

Kaudesta 2003-2004 alkaen Nousulla on ollut useana kautena sekasarjajoukkue pelaamassa ESLA:n järjestämää Viking Line-harrastelentopallocupia. Kaikkiaan Nousu on voittanut viisi sekasarjan mestaruutta ja muutamia mitalisijoja muissa sarjoissa. Suolentopallon MM-kisoista on palkintokaapissa MM-hopea vuodelta 2018.

Junnutoimintaa ei ole viime vuosina vetäjien aikapulan takia pyöritetty. Jos merkittävää kysyntää jälleen tulisi, niin tilanne voidaan arvioida uudelleen.