Seuran esittely

Lappilan Nousu ry. on perustettu vuonna 1920 ja rekisteröity yhdistysrekisteriin vuonna 1928. Perustajajäseninä olivat puheenjohtaja Viljo Jokinen ja Paavo Nero, joka toimi sihteerinä. Varhaisina vuosikymmeninä seuran menestyslajit olivat hiihto, yleisurheilu, ja etenkin paini.
 

Sotien jälkeen toiminta hiipui pikkuhiljaa, ja uhkasi 1970-luvulla loppua kokonaan. 1990-luvun alussa seuran ottivat hoitoonsa innokkaat lentopalloihmiset, ja sillä tiellä ollaan edelleenkin. 2010-luvulla mukaan tuli paini innokkaine vetäjineen sekä tuoreimpana kuntonyrkkeily vuonna 2017.

Tänä päivänä seurassa toimivat paini-, kuntonyrkkeily- ja lentopalloryhmät. Lentopallolijat pelaavat kesäisin myös beach-volleytä ja onpa hienoja meriittejä seuralle saatu myös suolentiksestä.
 

Lentopalloa pelataan talvisin lentopalloliiton järjestämässä Viking Line cupissa. Painitoiminta käsittää harjoitusten lisäksi lukuisia turnauksia kilpailukauden aikana.
 

Seuran varainhankinta on hoidettu pääasiassa talkootöillä. Tärkein yhteistyökumppani on ollut Wienerberger Oy Ab:n Lappilan tiilitehdas. Nyt tuo yhteistyö on päättynyt koska tiilitehtaan toiminta on loppunut. Uusia talkoomahdollisuuksia tutkitaankin innokkaasti.

 

Seuran suurimmat saavutukset löytyvät harrastetasolta. Lentopalloliiton Etelä-Suomen alueen sekasarjamestaruus on voitettu viidesti (2000, 2001, 2002, 2005 ja 2006). Muita merkittäviä saavutuksia on suolentiksen MM-hopea sekasarjassa vuonna 2018 (lentopalloilijoiden alias nimellä Tantara) ja SM-hopea business -sarjassa vuodelta 2004.

 

Painijat ovat uuden tulemisensa jälkeen kahmineet lukuisia sarjavoittoja ja sokerina pohjalla on KLL:n mestaruuskisoista pronssimitali.

 

Toiminnan tarkoitus on hauskanpidon siivellä pitää huolta fyysisestä ja henkisestä hyvinvoinnista. Kaikki urheilusta ja urheiluseuratoiminnasta kiinnostuneet ovat tervetulleita toimintaan mukaan.

 

Lisätietoja toiminnasta voi kysellä:

Pj. Tero Ekholm p. 040 511 8372 

vpj. Aleksi Vakkila 040 352 9922, aleksi.vakkila@gmail.com (paini)

Timo Ylönen p. 0400 476 258, tylonen79@gmail.com (kuntonyrkkeily)
 

PDF-tiedostoRekisteriseloste.pdf (135 kB)
Tietosuoja rekisteriseloste