Lentopallon Viking Line Cup Kärkölä 25.2. 2023 Turnausraportti

27.2.2023

Viking Line Cup Kärkölä 25.2.2023

Kärkölän kauden 2022-2023 toisessa Viikkarissa kävi ovi ilmoittautumisvaiheessa molempiin suuntiin, mutta oli hienoa, että koko ajan saatiin uusia joukkueita mukaan peruneiden tilalle. Pitkään jännitetty miesten harrastesarjakin toteutui täydellä yhdeksän joukkueen kaaviolla.

Naisten harrastesarja pelattiin kahdeksalla joukkueella, kun viime hetken sairastapausperuutuksen takia ei vapaaksi jääneelle paikalle saatu korvaajaa. Pelikaavioita ei lähdetty muuttamaan, kun aikataulusyistä se ei olisi ollut mahdollistakaan. Kaikki naisjoukkueet saivat pelata kuitenkin neljä peliä. Vajaaksi jääneessä alkulohkossa ja sijoilla 7-8 pelattiin kaksi peliä samaa vastustajaa vastaan.

Järjestävän seuran Lappilan Nousun vipinää lisäsi myös omien joukkueiden osanotto molempiin sarjoihin.

Kuvat liikuntahalliin jääneistä löytötavaroista on lähetetty joukkueiden yhteyshenkilöille ja tavarat ovat tallessa Nousun varastossa. Kyselyt mieluiten sähköpostitse Marjolta (Nousun turnausyhteyshenkilö).

Kiitos kaikille mukana olleille ja erityiskiitos omalle järjestelyorganisaatiolle! Pikaista toipumista myös tasaisten taistojen tiimellyksessä turnausvammoja kokeneille. Toivotaan, että pahimpana vammana pyörähtänyt nilkkakin kuntoutuu pian taas pelikuntoon!

Kuvat naisten sijoitusotteluista SuVo Girlsien (hyökkäämässä) ja TTLK:n välillä. Miesten sijoitusottelutunnelmia Herralan Hukkien ja Blues Volleyn pelistä sekä Hukkalauma heti turnausvoiton ratkettua.

Tässä sarjojen lopputulokset ja tarkemmat selostukset otteluista niille keitä kiinnostaa.

Naiset

1. SuVo Girls

2. Myrmelit

3. TTLK

4. EräTauko

5. Rautamankelit

6. Tanttarat

7. JuJu

8. Sunny Volley

Miehet

1. Herralan Hukat

2. VK Meie

3. BV

4. Kaje B-pojat

5. Tantara M1

6. Lepakot

7. Team Säkylä

8. Hirviwaara

9. Tekijäpojat

Naisten alkulohkoissa voitot ottivat ja sijoista 1-3 pelaamaan etenivät Tampereen TTLK 2-0 voitolla ja 1-1 tasurilla emäntäjoukkue Tanttarasta, SuVo Girls 1-1 tasapelillä Rautamankeleita ja 2-0 voitolla JuJua vastaan sekä Myrmelit 2-0 voitoilla EräTauosta ja Sunny Volleysta.

4-6 sijoista kamppailivat lohkokakkosiksi päätyneet Tanttarat, EräTauko ja Rautamankelit. 7-8 sijoista pelasivat JuJu ja Sunny Volley.

Kärkitaistossa kaikki joukkueet pelasivat sijoitusotteluissa ristiin: SuVo Girls voitti TTLK:n 2-0, Myrmelit SuVo Girlsin 2-1 ja TTLK Myrmelit 2-1. Pistelaskut osoittivat voittajaksi parhaalla eräsuhteella SuVo Girlsit jotka ottivat lopputuloksen riemukkaasti vastaan. Taisihan voitto olla nuorelle joukkueelle ensimmäinen Viikkareissa. Kakkoseksi sijoittui Myrmelit ja kolmanneksi TTLK.

Sijojen 4-6 peleissä EräTauko voitti Rautamankelit 2-1 ja Tanttarat 2-0. Rautamankelit sananmukaisesti syötti Tanttarat kumoon 2-0. Neljänneksi tuli siis EräTauko, viidenneksi Rautamankelit ja kuudenneksi Tanttarat.

Juju ja Sunny Volley pelasivat sijoituksista 7-8 neljä erää, mitkä kaikki päättyivät JuJun voittoon.

Miesten turnaus päästiin aloittamaan liki suunnitellussa aikataulussa. Kiirettä ei miehillä tuntunut olevan, ja kun järjestäjillekin sopi, että miesten aikataulu vähän venyy, niin ei pelejä hoputettu.

Alkulohko ykkösen ensimmäisessä pelissä Hollolan/Lahden Tekijäpojat; joiden riveissä pelasi myös kaksi Tekijätyttöä, antoivat VK Meielle tiukan vastuksen joutuen silti tyytymään 0-2 tappioon. Avauspelin nähtyään kotijoukkue Tantara M1 faneja hieman hirvitti, miten kovaa kyytiä omille ”papoille” onkaan lohkossa luvassa, mutta toisin kävi. Tantara päihitti Tekijäpojat 2-0 ja aiheutti VK Meiellekin hankaluuksia. VK Meie onnistui kuitenkin pelastamaan lohkovoittonsa voittamalla molemmat erät Tantaraa vastaan, tiukemman erän mennessä 25-24.

Alkulohko kakkosessa jyräsi Herralan Hukat voittamalla sekä Lepakot että Team Säkylän 2-0. Samoin 2-0 erin Lepakot kukisti Säkylän.

Kolmoslohkossa turnauksen nuorin miesjoukkue Luolajan Kajastuksen Kaje B-pojat otti heti aluksi mittaa nestorijoukkue Blues Volleysta. Tulos tasapeli 1-1. Molemmat voittivat lohkon kolmannen joukkueen Hirviwaaran 2-0 ja taas laskettiin pisteitä. Lohkoykköseksi ja sijoista 1-3 pelaamaan VK Meien ja Hukkien kanssa ynnättiin Blues Volley.

Jos jo alkulohkoissa pelattiin tasaisia eriä, niin tasaisuudesta kertoo sekin, että miesten yhdeksästä sijoitusottelusta kuusi ratkesi vasta kolmannessa erässä.

Tappioton Herralan Hukatkin menetti erän Blues Volleylle. Ottelu Hukille kuitenkin 2-1. Hukille 0-2 hävinnyt VK Meie puristi 2-1 voiton BV:stä, joka joutui pelaamaan ottelun loppuun viidellä pelaajalla. Herralan Hukille siis turnausvoitto, VK Meie kakkonen ja BV eli Blues Volley kolmas.

Sijojen 4-6 otteluissa Tantara voitti Lepakot 2-1, Lepakot hävisivät Kajen B-pojille 0-2 ja sitten olikin edessä tiukka taisto kumpi ottaa nelossijan Tantara vai Kaje. Tantaraltakin putosi passari pelistä pois vanhan pohjevaivan kiukutellessa, mutta hienosti passarin hommat uusjaettiin ja isäntäjoukkueen naisvahvistus Sanni aiheutti vastustajille vaikeuksia kovilla hypäreillään. Lopulta Kaje oli ratkaisuhetkillä varmempi ja tehokkaampi, joten 2-1 voitto ja nelossija Hämeenlinnaan, Tantara viides ja Lepakot kuudes.

Lohkokolmosten peleissä sijoista 7-9 myöskin naisvahvistettu Team Säkylä otti 2-1 voitot sekä Tekijäpojista että Hirviwaarasta. Viimeisessä pelissä Hirviwaaraa vastaan sattui Tekijäpoikien pelaajalle ikävä nilkkavamma. Koko ajan otteitaan parantanut Hirviwaara veikin ottelusta 2-0 voiton, joten Hirviwaaralle 8. sija. Tekijäpojat ja -tytöt oli 9.