Kisaraportit

Tampere Female wrestling tournament 5.5.2018

Tänään käytiin jälleen opintomatkalla. KooVee järjesti Uolevi Setälän muistopainien yhteydessä tyttöjen Tampere Female wrestling tournament -turnauksen. Seurastamme osallistuivat Noora ja Jenna. Sarjat olivat hieman oudot, sillä Noora paini 14-20 vuotiaiden 44kg sarjassa ja Jenna 7-13 vuotiaiden 47kg sarjassa. Noora olisi kuulunut nuorempien sarjaan.
Noora ensimmäinen vastustaja oli Viron tyttö. Ottelu oli tiukka ja puoliajalla tyttö puuskutti oikein kunnolla. Tauolla kuitenkin saatiin voimia takaisin ja perinteinen niskalenkki puri ja Virottaren hartiat kastuivat. Kaksi seuraavaa ottelua menikin sitten heikommin. Vastassa oli 2 vuotta vanhemmat vastustajat ja ottelut päättyivät alle puolen minuutin. Nooran sijoitus kuitenkin 5 (sarjassa 7).
Jenna on aloittanut tänä vuonna vasta kilpailu-uran. Joten odotukset eivät tässä turnauksessa olleet korkealla. Lähinnä matka oli kokemuksen hankkimista ja sitä että nähdään miten kunnon kisoissa painitaan. No kaksi ottelua otettiin ja molemmissa tuli selkeä tappio. Treeniä ja voimaa lisää niin näissä kisoissa alkaa tuloksia tulemaan. Toivotaan että molemmille tytöille tuli kokemusta lisää ja näkemyksiä siitä, et vain treeneissä oikealla asenteella ja aktiivisuudella voi kehittyä pärjäämään.

Valmenus tulee tekemään kisaryhmän kohdalla harjoituksiin muutoksia syyskauden alkaessa.

Loppiaispainit Järvenpäässä 6.1.2017

Lappilan Nousun painijoista osallistui kilpailuihin 7 painijaa. Kolme painijoista oli ensikertalaisia, Siiri, Onni ja Eelis. Muita osallistujia olivat Noora, Jouko, Sami ja Nico.

Ensikertalaiset selviytyivat hienosti. Jokaisella heistä oli varmasti perhosia vatsassa, kun kisapaikalle saapui. Se toki ymmärrettävää, koska pelkästään osallistujia oli lähes 130. Lisäksi huoltajat, valmentajat ja lasten vanhemmat ym ym tähän päälle.

Siiri otteli kolme hienoa ottelua poikia vastaan. Ennakkoluulottomasti hän asteli matolle ja taisteli hienosti. Kolmannessa ottelussa oli jopa voittokin lähellä. Ensimmäisen jakson jälkeen Siiri johti. Pienen onnen kantamoisen avulla uran ensimmäinen voitto olisi nähnyt päivänvalon. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Onnilla ja Eeliksellä oli vain yhdet ottelut. Niiden perusteella pojat ovat oppineet asioita paljon. Molenpien osalta valmentajat voivat olla erittäin tyytyväisiä kaikkien ensikertalaisten suorituksiin.

Poikien puolella Nico joutui siirtymään sarjaa ylemmäksi, koska vaaka näytty muutamia satoja grammoja yli 35kg. Täten hän antoi etulyöntiaseman muille vastustajille, jotka olivat lähes 38 kiloisia. Lisäksi Nico sai heti alkuun sarjan suosikkeihin lukeutuvan Kajanteen. Toinen ottelu toisti ensimmäistä hyvin pitkälle. Näissä sarjoissa painoero merkkaa paljon. Joten sarja vaihtoa ajatellen massaa (voimaa) olisi saatava nuoreen mieheen. Lisäksi treeneihin lisää aktiivisuutta ja kovuutta.

Sami otteli kisoissa Kolme ottelua, häviten vain yhdet ylivoimaisella piste-erolla. Kyseisen ottelun voittaja voitti myös koko sarjan. Ottelut olivat tuttua Samia. Tietyissä asioissa painija ei tiedä mitä oikein tekee ja kummalta puolelta väännöt aina suorittaa. Samilla hallussaan oikeastaan vain 2 liikettä. Tähän pitäisi saada 2-3 liikettä lisää. Ne tulevat vain harjoittelemalla ja toistoja tekemällä.

Jouko paini jälleen erinomaisesti. Tosin hän etunä on kokoon ja ikäluokkaan nähden ylivertaiset voimat. Taitoa ei niinkään pojalla kovin paljoa ole. Nämäkin taidot kehittyvät keskittymällä harjoituksissa toistojen tekemiseen ja ennenkaikea keskittymällä harjoituksiin.

Noora palasi noin 3 kuukauden tauon jälkeen kisamatolle. Harjoituksiakaan ei loppuvuoden aikana ehtinyt kertymään kuin muutamia. Noora otteli kisoissa kaksi hyvää ottelua, joista ensimmäinen päättyi 47 sekunnin kohdalla tuttuun niskalenkkiin ja selätykseen. Toisessa ottelussa tuli vastaan HPM:n Mia Vainio (Joka 2v Nooraa vanhempi ja harrastanut pari vuotta kauemmin). Tytöt ovat ottaneet monesti jo yhteen molskilla. Ja kunten aina ottelut ovat olleet kovia ja tasaisia. Tässä ottelussa kuvasti se, että Nooralla on ollut taukoa painista. Siitä huolimatta upea ottelu tytöiltä.

Kaikkiaan kisat sujuivat seuraltamme hienosti. Kisoihin osallistui kaikkiaan 25:n seuran painijoita. Seurojen välisissä pisteissä seuramme oli hienosti 9. Valmetajat voivat olla tyytyväisiä kauden avauskilpailuihin. Tiedämme myös mitä treeneissä tulee kevään aikana tehdä ja mihin suuntaa treenejä on muutettava.

TUL:N vapaapainin mestaruuskilpailut 3.12.2016, Järvenpää

Tämän vuoden vapaapainin TUL:n mestruuskisoihin ottivat osaa Sami ja Valter Kantoluoto sekä Nico Warpenius.
Kisat käytiin liikuntakeskus Piirosessa kahdella matolla. Painijoita kilpailuissa oli kaikkiaan 83, 20 eri seurasta.

Kilpailuissa kaikki painijamme osittivat kauden parhanpia otteitaan. Mieleen painuvimmat ottelut olivat Nicolla ja Samilla. Jotka taistelivat lähes täydet ajat molskilla.
Molemmat painijat aloittivat tunnustellen ja olivat jo usean pisteen tappiolla. Kunnes sitten rytmi löytyi ja pisteitä alkoi tulemaan. Samin ottelussa oli jopa ensimmisellä jaksolla tulla selkätappio, mutta poika pääsi pinteestä pois. Toisella jaksolla hallinta kääntyikin sitten Samilla ja voitto tuli lopulta seltyksellä aivan viimeisillä sekunneilla. Toinen ottelu olikin sitten Viialan Pyryn tyttöä vastaan. Tässäkään ottelussa ei Sami päässyt helpolla, vaan joutui ahertamaan ihan täysillä. Lopulta voitto kirjattiin Samille selätysvoitoksi.

Nico otteli ensi sarja yhtä ennakkosuosikkia vastaan. Ottelun hallinta oli ensi sekunneista saakka vastustajalla, eikä kauaakaan kun tappio kirjattiin suojatillemme selkätappioksi. Toisessa ottelussa sitten tapahtu ja tapahtui paljon. Nicon otteet Kyriä vastaan olivatkin sitte kauden parasta. Jännitys säilyi loppuun saakka. Pisteitä ropisi molempien laariin tasaisesti Kyrin hienoisessa hallinnassa. Toisella jaksossa sitten hallinta kääntyi Nicolle. Pari komeaa 4 pisteen suoritusta ja ottelu oli kääntynyt Nicon johdoksi. Tasa tahtia kuitenkin jatksettiin ja viimeisillä sekunneilla vastustaja kuittasi 2 pistettä ja ottelu päättyi näin tasan 20-20. Tuomarit nostivat kuitenkin voitonmerkiksi Nicon käden ylös. Tässä sääntöratkaisi voittajan, Nicolla suurempiarvoinen pistesuoritus. Viimeinen ottelu oli sitten taistelu pronssista. Siinä olikin jo tasaisempi taisto. Ottelu kuitenkin ratkesi vastustajalle onnekkaasti kun pienestä, sanoisinko virheestä Lappeenrannan poika sai Nicon selälleen.

Valter otteli myös mallikkaasti. Hieman näkyi harjoittelun vähäisyys otteluissa. Ihan ei oltu kunnolla hereillä ja nopeudessakin olisi parannettavaa. Kuitenkin otteluissa oli valoakin. Salilla viimeisimpiä opetettuja liikkeitä Valter koitti tehdä  ja se on hyvä merkki. Molemmat ottelunsa Valter kuitenkin hävisi ensimmäisellä jaksolla selätykseen.