Lentopallon Viking Line Cup, Naisten harrastesarjan lopputurnaus Kärkölässä 6.4. 2024

3.4.2024

Viikkarikausi 2023-2024 huipentuu kahdeksan eniten osaturnauksista pisteitä keränneen joukkueen paremmuusmittelöihin.

Lopputurnaus pelataan Koskisen Areenalla eli Kärkölän liikuntahallilla, os. Virkatie 4 , Järvelä, Kärkölä. Turnaukseen on yleisöllä vapaa pääsy.

Odotettavissa on tasaisia ja tasokkaita otteluita. Turnauspäivän pelit alkavat klo 9 kahdessa alkulohkossa. Ristikkäis- ja sijoitusottelut aloitetaan n. klo 13. sekä mitalipelit  n. klo 14.

Turnausjärjestelyistä vastaa Lappilan Nousu. Nälän torjuu Salpiksen B-tyttöjen buffetti. Buffetissa käy käteismaksu ja mobilepay.  

Paikallisten katsojien toivotaan reippailevan paikalle tai jättävän autonsa vähän kauemmas parkkiin. Hallin lähistön parkkipaikat toivotaan jätettävän turnausjoukkueille.

Joukkueille lähetetty turnausinfo otteluohjelmineen on liitteenä (linkki sivun alaosassa).

***

Poimintoja Viikkaricup -kaudesta 2023-2024 ennen finaaliturnauksia  

 

Kauden aikana cupiin osallistui kaikkiaan 50 naisjoukkuetta 23 eri osaturnauksessa (Kärkölässä 24.2. ja Tallinnassa pelattiin kaksi turnausta samana turnauspäivänä). Eniten osanottoja kertyi lopputurnaukseenkin päässeelle lahtelaiselle Sunny Volleylle. Joukkue osallistui 13 eri osakisaan.

Lopen Topeno Team ja helsinkiläinen Team Revanssi keräsivät puolestaan finaaliturnaukseen riittävän pistesaldon osallistumalla seitsemään osakisaan.

Eniten pisteitä saalistaneiden kärkikolmikko oli Tarmo Lohjalta, MU-Naiset Helsingistä ja SuVo Girls Lahdesta. Pistekeskiarvoja per osallistuttu turnaus tarkastellessa nousee kolmanneksi Topeno Team. Kärkikaksikossa MU-Naiset ja Tarmo vaihtavat paikkaa.

Miesjoukkueita cupissa pelasi yhteensä 36. Osakisojen määrä kutistui miesten puolella yhdeksään. Kärkölässäkin 24.2. miehet päätettiin jättää rannalle, koska naisjoukkueita ilmoittautui kahteen täyteen turnaukseen.

Miesten lopputurnaus pelataan 6.4. Hyvinkäällä.

Viikkaricupin sekasarjan suosio ei ole koronavuosien jälkeen lähtenyt uuteen nousuun. Sekasarjassa toteutui cup-kaudella vain kolme osaturnausta, joihin osallistui yhteensä kuusi joukkuetta.

Toivotaan, että kaudelle 2024-2025 saadaan etenkin miehiin ja "sekariin" lisää joukkueita. Sekä sama aina ilahduttava ilmiö, kuin on ollut naisissa: cupiin osallistuu myöskin nuorista pelaajista koottuja uusia joukkueita.

Viking Line cupin kotisivuille

Liitteet