Lentopallon Viking Line Cup naisten loppututurnausjuttu Kärkölä 6.4. 2024

10.4.2024

Viking Line Cup 2023-2024 naisten harrastesarjan mestari Tarmo
Viking Line Cup 2023-2024 naisten harrastesarjan mestari Tarmo
Hopeaa MU-Naiset
Hopeaa MU-Naiset
Pronssia Team Revanssi
Pronssia Team Revanssi
VK Meie oli neljäs.
VK Meie oli neljäs.
Topeno Teamille viides sija. Mukana joukkueessa Sanna Noususta.
Topeno Teamille viides sija. Mukana joukkueessa Sanna Noususta.
Sinisissä pelaava Rautamankelit kamppaili kuudenneksi.
Sinisissä pelaava Rautamankelit kamppaili kuudenneksi.
SuVo Girls (edessä) sijoittui seitsemänneksi ja Sunny Volley (takana) kahdeksanneksi.
SuVo Girls (edessä) sijoittui seitsemänneksi ja Sunny Volley (takana) kahdeksanneksi.

 

Viking Line Cup -kaudella 2023-2024 naisten harrastesarjaan osallistui kaikkiaan 50 joukkuetta. Naisten cupin osaturnauksia pelattiin 21 turnauspäivänä 23 eri turnauksessa. Lopputurnauspaikan ansaitsi kahdeksan eniten osakisoista pisteitä kerännyttä joukkuetta. Koko kahdeksan kärki myöskin osallistui la 6.4. Kärkölässä pelattuun lopputurnaukseen.

Lopputurnauksen alkulohkot muodostettiin cupin sääntöjen mukaan niin, että ykköslohkossa pelasivat pisteissä sijoilla 1,4,5 ja 8 olevat joukkueet ja kakkoslohkossa sijoilla 2,3,6 ja 7.

Ykköslohkossa pelasivat Tarmo Lohjalta, Sunny Volley Lahdesta, Rautamankelit Vihdistä ja Team Revanssi Helsingistä. Tarmo oli lohkossa ylivoimainen voittaen kaikki kolme kilpakumppaniaan erin 2-0. Myös muut lohkon sijoitukset olivat selkeitä. Kakkoseksi sijoittui Team Revanssi kahdella 2-0 voitolla. Rautamankeleiden voitettua Sunny Volleyn niin ikään 2-0 meni lohkon kolmossija Vihtiin ja nelossija Lahteen. 

Kakkoslohkon pelit olivat tasaisempia. Cup-tilaston kakkossijalta lopputurnaukseen lähtenyt MU-Naiset Helsingistä voitti kuin voittikin kaikki alkusarjan pelinsä 2-0, mutta sai muilta tiukkaa vastusta. Kakkossija meni Vantaan VK Meielle, joka voitti SuVo Girlsit Lahdesta 2-0 ja pelasi Lopen Topeno Teamin kanssa 1-1 tasapelin. Lohkon kolmoseksi sijoittui Topeno Team, jolle kirjattiin 1-1 tasapeli myös SuVo Girlsejä vastaan. Lohkon tasaisuutta kuvaa hyvin se, että neljänneksi jäänyt SuVo Girls hävisi MU-Naisillekin vain niukasti eräpistein 23-25, 22-25. 

Ristikkäisvälierissä kohtasivat lohkojen ykköset ja kakkoset. Tarmon voittokulku jatkui VK Meieä vastaan 2-0 voitolla. Samoin MU-Naiset selvitti tiensä loppuotteluun Team Revanssin kaaduttua 2-0.

Alkulohkonelosten sijoitusottelussa antoi Sunny Volley vuorostaan Suvo Girlseille tiukkaa vastusta, mutta erien lopuissa nähtiin turnauksen nuorimmalta joukkueelta vahvat nousut. Lopputulos 2-0 SuVo Girlseillle eräpistein 25-21 ja 25-23. Loppusijoituksissa siis SuVo Girls seitsemäs ja Sunny Volley kahdeksas. 

Sijoista 5-6 kisasivat toisilleen hyvin tutut joukkueet Topeno Team ja Rautamankelit. Rautamankelit taisteli parhaansa mukaan, mutta alkulohkotasureistaan sisuuntunut loppilaisjoukkue ei antanut yllätysmahdollisuutta voittaen 2-0 (25-19, 25-18). 

Päivä huipentui mitalitaistoihin. Pronssiottelussa Team Revanssi nousi avauserässä jatkopisteillä 26-24 voittoon ja VK Meie vei taas kakkoserän näytöstyyliin 25-11. Kolmas erä oli jälleen Team Revanssin pistein 15-10 ja näin mitalit helsinkiläisjoukkueelle. 

Loppuottelusta odotettiin tiukkaa, mutta Tarmo näytti tarmokkuutensa alusta alkaen. Ensimmäinen erä lohjalaisille 25-18. Toisessakin erässä MU-Naiset taistelivat jokaisesta pisteestä, mutta Tarmon ote ei lipsunut. Selvät voittoeräpisteet 25-11 eivät tee oikeutta pitkille palloralleille ja hienoille puolustus- ja hyökkäyssuorituksille, mitä viimeisessäkin erässä nähtiin. 2-0 voitolla siis mestaruus Lohjalle ja hopeat Helsinkiin. 

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Naisten lopputurnauksen nyt kolmannen kerran peräkkäin Kärkölässä järjestänyt Lappilan Nousu kiittää kaikkia cup-kaudelle osallistuneita joukkueita ja muistuttaa muita järjestäjiä, että ensi kaudella naisten lopputurnaus voitaisiin järjestää muuallakin. Oma naisjoukkue näet tähtää ensi kauden Viikkariin. Riittääkö lopputurnaukseen asti rahkeet, ei vielä tiedä, mutta jos niin käy, niin olisihan sellainen turnausreissu oikein mukava tehdä muuallekin, kuin omaan kotisaliin, missä joutuisi pelien ohessa järjestelyhommiinkin..