Lappilan Nousun lentistytöt pelasivat ensimmäisen harjoitusturnauksen 28.4.

29.4.2024

Loppi-Topenon valmentaja Heily jakamassa mitaleita
Loppi-Topenon valmentaja Heily jakamassa mitaleita
Koko Vihannes-tiimi yhteiskuvassa
Koko Vihannes-tiimi yhteiskuvassa
Yhteiskuvassa kaikki kolme joukkuetta valmentajineen
Yhteiskuvassa kaikki kolme joukkuetta valmentajineen

Lappilan Nousun syksyllä 2023 lajin harjoittelun aloittaneet lentistytöt matkasivat su 28.4. ensimmäiseen harkkapeliinsä - tai oikeammin kolmen joukkueen turnaukseen - Lopelle Topeno Teamin vieraaksi.

Mukana oli 10 tyttöä, jotka valmentaja Minttu ja apuna ollut Laura; kumpikin naapurikunta Hollolan lentopallon erikoisseura Salpiksen A-junioreja, jakoivat kahteen viiden pelaajan joukkueeseen.

Tyttöjen päätöksellä molempien joukkueiden nimi oli sama; Vihannekset. Jokaiselle pelaajalle oli päätetty myös oma nimikkovihannes ja kannustus oman ja vihannesnimen yhdistelmällä.

Molemmat vierasjoukkueet pelasivat ensin vuorollaan yksieräiset pelit isäntäjoukkuetta eli Loppi-Topenoa vastaan. Topenon viiden pelaajan joukkue oli sekajoukkue, koostuen kolmesta tytöstä ja kahdesta pojasta.

Joukkueen viidestä pelaajasta neljä oli aina kentällä ja yksi kiertovaihdossa. Kummankin joukkueen syöttöpaikalla ollut pelaaja syötti aina kahdesti peräkkäin, huolimatta siitä kumpi puoli pelatun pallon voitti.

Alkujännitys oli kaikilla kova, mutta osin kotikenttäedun turvin Topeno sai pelinsä pikkuisen paremmin käyntiin.

Vihannes-tytöt kamppailivat hienosti ja kaikille tuli onnistumisia. Kotijoukkue ei kuitenkaan ollut yllätettävissä, vaan otti voitot kummastakin vierasjoukkueesta.

Kolmanneksi pelattiin Vihannesten keskinäinen peli, mikä oli tosi tasainen ja ratkesi vasta ihan viimeisillä pisteillä Vihannesten ykkösjoukkueen voittoon.

Koska turnauspelit olivat kaikille mukana olleille pelaajille lentiksessa ensimmäiset, saivat pelaajat mitalit muistoksi. Kultaiset voittajille ja hopeiset kakkosille ja kolmosille. Samaa joukkuettahan osuvasti Vihannekset olivat, vaikka jaettuna kahteen ryhmään.

Lopuksi pelattiin vielä niin, että Vihannekset vaihtelivat kiertovaihdossa yhtenä joukkueena pelaajiaan kentälle.

Peli tasoittui koko ajan, joten kun Loppi-Topeno saapuu to 16.5. Koskisen Areenalle Järvelään vastavierailulle, niin nähtäneen tasaista peliä ja vieläkin enemmän hienoja suorituksia.

Turnauksesta saatiin paljon oppia, mitä treeneissä harjoitella ennen loppilaisten vastavierailua.

Hyviin päättäväisesti tytöt totesivatkin, ettei heitä ensi kerralla helposti voiteta.

Samoissa mietteissä oli valmentaja Minttu, jonka luvalla viestistä tytöille lopuksi lainauksia:

" Tytöt veditte oikeesti hyvin tänään ensimmäisiksi peleiksi! Aina ensimmäiset pelit on jännittäviä ja ootte treenannut vasta muutaman kuukauden, niin toki peli ei aina suju, niin kuin toivoisitte. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa treenaamista ja edessä on vielä toinen turnaus!

Ihan kaikki sai tänään onnistumisia ja saitte myös mitalit! Muistakaa, että tärkeintä ei ole se, että tulee voitto tai kumpi saa enemmän pisteitä, vaan se, että saatte pelata yhdessä, kaikilla on kivaa ja saatte onnistumisia. Häviöistä oppii myös aina uutta! (kokemusta on myös multa omasta takaa)

Nyt katseet kohti treenejä ja toista turnausta 16.5. Katsotaan sitten lähempänä ketä tulossa ja pitääkö tehdä 2 joukkuetta vai mennäänkö yhdellä. Nyt vaan ahkeraa treenaamista, niin voidaan voittaa ja näyttää, että ekat pelit oli vaan alkulämpöä.

Hyvä Vihannekset!!"

Vihannesten kotiturnaus Loppi-Topenoa vastaan pelataan to 16.5. omalla harjoitusvuorolla. Katsojat ovat tervetulleita kannustamaan ja seuraamaan pelejä! Turnauksesta tiedotetaan tarkemmin lähempänä.