Kolmas pöytäkirjakirjaus: Vuosikokous 1911

 

 

Pöytäkirja

Tehty Lappilan T.Y. n voimisteluseura ,, Toverin " vuosikokouksessa helmikuun 26 ja 1911 työväen talolla

1 § Walittiin seuralle johtohenkilöt Puheenjohtajaksi Kalle Koskinen rahastonhoitajaksi ja sihteeriksi Sulo Leimu. Voimistelujohtajaksi Kalle Lehtinen Muiksi johtokunnan jäseniksi Lauri Heino ja Heikki Koskinen. Tilintarkastajiksi Jalmari Syrjä ja ( ja-sana yliviivattu) Einar Lehtinen ja Eelis Nihtilä.

2 § Päätettiin pitää suuret hiihtokilpailut ja iltama maaliskuun 5 p.

3 § Päätettiin ostaa seuralle pöytäkirja-kirja. Ostajaksi valittiin Sulo Leimu

4 § Luettiin ja hyväksyttiin viimevuoden tilikertomus ja myönnettiin rahastonhoitaja Sulo Leimulle tili vapaus

5 § Seuran sääntöjen suhteen päätettiin ne pitää entisellään

6 § Wielä valittiin jäsenmaksujen ja iltamatulojen kantajaksi Kalle Koskinen

Kokous lopetettiin

Kokouksen puolesta

Kalle Lehtinen  


***

Pöytäkirjan perusteella käy ilmi, että voimistelu- ja urheilutoiminta Lappilan Työväenyhdistyksessä on ollut järjestäytynyttä ainakin jo vuonna 1910.  Ehkä mustaa valkoisella löytyy jo vuodelta 1908, mutta tämä on toistaiseksi blogin kirjoittajalle todentamatta.

Tämä ensimmäinen pöytäkirja-kirja, mistä nämä blogimerkinnät on kirjoitettu, on päätetty ostaa tässä kokouksessa. Tovereissa lienee katsottu, että uuteen pöytäkirjaan on hyvä kirjata ensin seuran säännöt. Selittääkö se sen, että ensimmäinen sivu pöytäkirja-kirjasta on leikattu pois?

Mielenkiintoinen kysymys on myös Hiihtoystäväin kiertosarven sääntöjen kirjoittaminen seuraavaksi pöytäkirja-kirjaan ja tyhjät aukeamat ennen tätä ensimmäistä vuosikokouspöytäkirjaa.