Kuntonyrkkeily lajiliitossa

Kuntonyrkkeily


 

Kuntonyrkkeilyn läpimurto tapahtui 1990-luvun alussa Arto Kosken myötä. Tänä päivänä kuntonyrkkeilyllä on yli 20 000 harrastajaa. Kuntonyrkkeily on nyrkkeilyn harrastamista ilman kilpailullisia tavoitteita. Nyrkkeilyseurasta riippuen myös lapsille on kuntonyrkkeilyn omaista toimintaa, jossa voi vain harrastaa omien tavoitteidensa mukaisesti ilman kilpailupäämääriä.

Kuntonyrkkeily on tehokas laji, koska se kuormittaa vartaloa monipuolisesti. Nyrkkeilyliikkuminen vaatii aktiivista jalkojen työskentelyä ja ylävartalo kuormittuu lyönti- ja väistöharjoitteista. Laji sopii siis erittäin hyvin mm. paljon tietokonetta käyttäville, jotka kärsivät niska- ja hartiaseudun jäykkyydestä ja kiputiloista.  Kuntonyrkkeily edellyttää kuitenkin harrastajaltaan tietyn tasoisen perustekniikan, jotta lajiharjoittelusta tulee turvallista ja tarkoituksenmukaista. Toisaalta tekniikan jatkuva kehittäminen tarjoaa jatkuvasti uusia haasteita ja tekee harrastuksesta mielenkiintoisen.

Nyrkkeilyliiton jäsenseuroissa kuntonyrkkeilyohjaajat ovat koulutettuja ja tunnit ovat vaihtelevia ja monipuolisia. Harrastamista aloittaessa kannattaa hankkia Nyrkkeilyliiton lisenssivakuutus, koska useimmiten vapaa-ajan vakuutus ei korvaa nyrkkeilysaleilla sattuneita vammoja.

Kuntonyrkkeily on mukana Urheillen Terveyttä -ohjelmassa ja sen on todettu olevan terveydelle hyödyllistä. Lue lisää täältä.

Kuntonyrkkeilyn ohjaajakoulutuksesta voit lukea lisää täältä.